06.2019

Praktyczne aspekty bezpieczeństwa w korzystaniu z narzędzi IT – regulacje prawne dla NGO, 25.06.2019, Kraków

Zapraszamy do wzięcia udziału w bezpłatnym szkoleniu „Praktyczne aspekty bezpieczeństwa w korzystaniu z narzędzi IT – regulacje prawne dla NGO”. Szkolenie ma charakter praktyczny (praca przy komputerach).

Codzienna praca w organizacji pozarządowej powoduje, że niemal codziennie jesteśmy w kontakcie z danymi poufnymi, wrażliwymi, w tym danymi osobowymi, które po wejściu RODO podlegają szczególnej ochronie. Szkolenie ma na celu wykształcenie praktycznych umiejętności w zakresie zabezpieczania dostępu do dokumentów tworzonych w aplikacjach biurowych (m.in. w pakiecie Ms Office), ale także dokumentów spakowanych oraz utworzonych jako pdf. Uczestnicy dowiedzą się m.in.:

• w jaki sposób chronić dokumenty przed otwarciem lub edycją przez niepowołane osoby.
  • jak bezpieczne wysyłać dokumenty i treści pocztą elektroniczną,
  • jak skutecznie szyfrować dokumenty i zabezpieczać pliki PDF,
  • jak zabezpieczyć komputer i urządzenia mobilne przed nieautoryzowanym użyciem.

Szkolenie zaplanowano na 25 czerwca br. w Krakowie, w godz.: 09.30-16.45.

Termin zgłoszeń upływa 18.06 br. o g. 12.00

Szkolenie jest przeznaczone dla członków, pracowników i wolontariuszy małopolskich NGO.

Zapraszamy przedstawicieli małopolskich organizacji z Nowego Targu i okolic do wzięcia udziału w szkoleniu pt.: Wiedza ekspercka w zakresie działalności NGO – odpowiedzialność zarządu i komisji rewizyjnej, które odbędzie się 19.10.2019 (sobota) w Nowym Targu.

Zapraszamy na szkolenie z zakresu kompetencji miękkich pt.: NGO jako lider społeczny. Wystąpienia publiczne i komunikacja, które odbędzie się w Chrzanowie, w dwóch blokach tj.: dnia 25.09.2019 oraz 1.10.2019 w godz.: 16:00-19:15.

O obowiązkach wynikających z przepisów prawnych i rekomendowanych przez ekspertów standardach dotyczących obowiązkowych dokumentów w organizacjach pozarządowych dowiecie się Państwo na szkoleniu pt.: Redagowanie dokumentów w NGO. Szkolenie odbędzie się 23 września w Krakowie.