06.2019

Praktyczne aspekty bezpieczeństwa w korzystaniu z narzędzi IT – regulacje prawne dla NGO, 25.06.2019, Kraków

Zapraszamy do wzięcia udziału w bezpłatnym szkoleniu „Praktyczne aspekty bezpieczeństwa w korzystaniu z narzędzi IT – regulacje prawne dla NGO”. Szkolenie ma charakter praktyczny (praca przy komputerach).

Codzienna praca w organizacji pozarządowej powoduje, że niemal codziennie jesteśmy w kontakcie z danymi poufnymi, wrażliwymi, w tym danymi osobowymi, które po wejściu RODO podlegają szczególnej ochronie. Szkolenie ma na celu wykształcenie praktycznych umiejętności w zakresie zabezpieczania dostępu do dokumentów tworzonych w aplikacjach biurowych (m.in. w pakiecie Ms Office), ale także dokumentów spakowanych oraz utworzonych jako pdf. Uczestnicy dowiedzą się m.in.:

• w jaki sposób chronić dokumenty przed otwarciem lub edycją przez niepowołane osoby.
  • jak bezpieczne wysyłać dokumenty i treści pocztą elektroniczną,
  • jak skutecznie szyfrować dokumenty i zabezpieczać pliki PDF,
  • jak zabezpieczyć komputer i urządzenia mobilne przed nieautoryzowanym użyciem.

Szkolenie zaplanowano na 25 czerwca br. w Krakowie, w godz.: 09.30-16.45.

Termin zgłoszeń upływa 18.06 br. o g. 12.00

Szkolenie jest przeznaczone dla członków, pracowników i wolontariuszy małopolskich NGO.

Przedstawicieli małopolskich organizacji pozarządowych zapraszamy na bezpłatne szkolenie "Sztuka prowadzenia spotkań. Autorytet, wizerunek i skuteczność lidera".

Uczestnicy nauczą się prowadzić różnorodne spotkania tak, by osiągać zamierzone cele oraz wywierać pozytywny, szeroki wpływ społeczny. Dzięki ćwiczeniom dowiedzą się jak budować autorytet i efektywnie komunikować, tak, by świadomie kształtować swój wizerunek oraz trwale wzmacniać siebie i współpracowników.

Termin: 24 lipca 2019 r.; godz. 11.00-14.15

Miejsce: ul. Żułowska 51, Kraków

Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce oraz Stowarzyszenie Rozwoju Karier Doktorantów i Doktorów POLDOC realizują działania mające na celu wzmocnienie organizacji pozarządowych z terenu Małopolski w procesie stanowienia prawa.

Zapraszamy przedstawicieli małopolskich organizacji pozarządowych do udziału w Akademii Partycypacji Publicznej (edycja IV), która odbędzie się w terminie 20-22.08.2019 r. w Rezydencji Korona Tatr****  Zakopane.

Zapraszamy na szkolenie z zakresu kompetencji miękkich pt.: NGO jako lider społeczny. Wystąpienia publiczne i komunikacja, które odbędzie się w Krakowie, dnia 26.06.2019 (środa),w godz.: 9:30-16:45.

Zajęcia obejmą szereg zagadnień dotyczących efektywnej komunikacji i budowania postaw opartych na wzajemnym szacunku oraz otwartości na drugiego człowieka, a także na budowaniu społeczeństwa aktywnych i zaangażowanych obywateli