09.2020

PR w organizacji – jak zaistnieć, być widocznym, jak komunikować się z odbiorcami

„Jak cię słyszą – tak cię widzą” - komunikacja jest ważnym, ale może być i skutecznym narzędziem organizacji. Jak przekazywać informację, aby nasza komunikacja była efektywna i skuteczna. Jak budować PR w naszej organizacji.

Zapraszamy na szkolenie PR w organizacji  – jak zaistnieć, być widocznym, jak komunikować się z odbiorcami, które odbędzie się w Chrzanowie, w dwóch częściach (28.09 (poniedziałek, I zjazd) g..: 16:00-19:15 - 30.09.2020 r. (środa, II zjazd) g.: 16:00-19:15).

Zapraszamy!

Celem zajęć jest przećwiczenie przez uczestników podstawowych zasad komunikowania się z odbiorcami, a także informowania interesariuszy i beneficjentów o rezultatach zrealizowanych projektów.

Po ukończeniu szkolenia uczestnik będzie wiedział, jak zaplanować, przygotować i efektywnie wdrożyć plan komunikacji o projekcie, a także jak upowszechnić rezultaty osiągnięte przez organizację pozarządową, jej zespół lub poszczególnych jego członków. Uczestnicy wyjdą z warsztatów wyposażeni w zestaw tabel projektowych oraz proste wzory notatek, jakie będą potrafili sporządzać dla zidentyfikowanych przez siebie grup odbiorców.

Opis szkolenia:

Podczas warsztatów uczestnicy przygotują się do organizowania i wdrażania efektywnej komunikacji towarzyszącej działaniom projektowym. Przygotowane materiały umożliwią rozwijanie planów w różnych dziedzinach – zgodnie z potrzebami reprezentantów ngo biorących udział w szkoleniu. Uczestnicy nauczą się planować działania w czasie (na przykład w skali roku), dobierać formy, techniki i narzędzia komunikowania, a także wyznaczać wskaźniki własnej efektywności. Ponadto zidentyfikują i opiszą grupy interesariuszy i beneficjentów, do których skierują komunikację, i nauczą się pisać rodzaje komunikatów odpowiednie dla zidentyfikowanych przez siebie odbiorców.

Zapraszamy na szkolenie PR w organizacji  – jak zaistnieć, być widocznym, jak komunikować się z odbiorcami, które odbędzie się w Krakowie, 29.09.2020 w godz.: 9:30-16:45.

Czas - pojęcie względne... Zapraszamy do uczestnictwa w szkoleniu mającym na celu poznanie skutecznych metod wykorzystania dostępnego czasu oraz stopniowego zwiększania efektywności osobistej zarówno na polu prywatnym, jak i w sferze publicznej.

Szkolenie pt.: Efektywność osobista – jak zakończyć wyścig i zastąpić go równowagą, odbędzie się 24 września 2020, w godz.: 9:30-16:45 (forma stacjonarna).