07.2020

Plan komunikacji i upowszechniania

Spotkajmy się na szkoleniu już 27 lipca br.

Zapraszamy na szkolenie Partycypuj i promuj! Jak stworzyć i wdrożyć plan komunikacji i upowszechniania procesu partycypacji przed, w trakcie i po jego zakończeniu?

Kolping planuje organizację szkolenia mającego na celu przećwiczenie przez uczestników podstawowych zasad komunikowania się z odbiorcami, a także informowania interesariuszy i beneficjentów o rezultatach zrealizowanych projektów.

Uczestnicy nauczą się planować działania w czasie (na przykład w skali roku), dobierać formy, techniki i narzędzia komunikowania, a także wyznaczać wskaźniki własnej efektywności. Ponadto zidentyfikują i opiszą grupy interesariuszy i beneficjentów, do których skierują komunikację, i nauczą się pisać rodzaje komunikatów odpowiednie dla zidentyfikowanych przez siebie odbiorców.

Program:

Zagadnienia merytoryczne:

1. Czym różnią się komunikacja i upowszechnianie rezultatów projektu?
  2. W jaki sposób planować działania komunikacji i upowszechniania – metody, techniki, użyteczne narzędzia.
  3. Rodzaje działań komunikacji i upowszechniania stosowane w kolejnych etapach procesu partycypacji publicznej.
  4. Działania PR i MR dostosowane do potrzeb różnych rodzajów NGO – jak zaistnieć, być widocznym, jak komunikować się z odbiorcami?
  5. Komunikacja i upowszechnianie a różne formy uczestnictwa w procesie stanowienia prawa.
  6. Partycypacja i inne działania projektowe NGO – jak pisać efektywne komunikaty?

Zaproszenie: pobierz

Zgłoszenie: pobierz

Zapraszamy na szkolenie PR w organizacji  – jak zaistnieć, być widocznym, jak komunikować się z odbiorcami, które odbędzie się w Krakowie, 29.09.2020 w godz.: 9:30-16:45.

Zapraszamy na szkolenie PR w organizacji  – jak zaistnieć, być widocznym, jak komunikować się z odbiorcami, które odbędzie się w Chrzanowie, w dwóch częściach (28.09 (poniedziałek, I zjazd) g..: 16:00-19:15 - 30.09.2020 r. (środa, II zjazd) g.: 16:00-19:15).

Czas - pojęcie względne... Zapraszamy do uczestnictwa w szkoleniu mającym na celu poznanie skutecznych metod wykorzystania dostępnego czasu oraz stopniowego zwiększania efektywności osobistej zarówno na polu prywatnym, jak i w sferze publicznej.

Szkolenie pt.: Efektywność osobista – jak zakończyć wyścig i zastąpić go równowagą, odbędzie się 24 września 2020, w godz.: 9:30-16:45 (forma stacjonarna).